torstai 23. elokuuta 2012

Porkkanakakku

Porkkanakakku on takuuvarma klassikko. Leivoin sitä tällä ohjeella Ravintolapäivään ja menekissä ei ollut valittamista! Reseptin löysin Kotikokki.net-sivustolta.

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1½ leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 porkkanaa
1 dl öljyä

Kuorrute

200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin mehu + kuori

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon hienoksi raastetut porkkanat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää sitten öljy.
3. Paista laakeassa kakkuvuoassa (itse tein irtopohjavuoassa) 190 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta.
4. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. kookoshiutaleet varmasti sopivat kuorrutuksen päälle hyvin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.




Valmiita marsipaaniporkkanoita en ole missään marketissa Suomessa nähnyt, joten ostan niitä käydessäni ulkomailla. Monissa maissa niitä myydään vähänkin isommissa ruokakaupoissa. Jos joku tietää, mistä niitä voi Suomessa ostaa, olisin kiitollinen vinkistä! Ne kuuluvat olennaisesti porkkanakakkuun, eikä marsipaaninäpertely ole suosikkipuuhiani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti