perjantai 10. elokuuta 2012

Mustikka-rahkapiirakka

Tämä on ollut todellinen piirakkaviikko. Näin elokuun alussa kaikki tuntuvat leipovan erilaisia marjapiirakoita, ja niitä on tullut yhdessä jos toisessakin kyläpaikassa maisteltua. Tänään leivoin vielä itse mustikkapiirakan vieraalle tarjottavaksi, lopun pistin äkkiä pakkaseen. Syksyllä on kiva sitten vielä nauttia kesäistä mauista.

Taikinan ohje on yhdestä leivontakirjasta ja täyte Hellapoliisin reseptistä. Samanlainen täyte on kyllä yhdessä jos toisessakin piirakkaohjeessa.

En ollut ennen tehnyt ihan vastaavanlaista piirakkaa ja ihmettelen suuresti sitä, miten resepteissä oleva täytteen määrä ikinä riittää normaalikokoiseen piirakkaan. Lähes kaikissa ohjeissa täytteeseen tulee ainoastaan 200g rahkaa (tai kermaviiliä), siis yksi purkki. Eihän sillä saa kuin hädin tuskin marjat peitettyä. Minusta täytettä pitää olla kunnolla, joten tein sitä vielä toisen annoksen, ja kaikki mahtui hyvin vuokaan.

Pohja

100g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl jauhoja

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina nopeasti.

Painele taikina piirakkavuokaan tasaisesti reunoja myöten. Vuokaa ei tarvitse voidella, taikinan rasva riittää.

Rahkatäyte

400 g rahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 dl mustikoita

Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita mustikat vuokaan ja kaada täyte lopuksi tasaisesti päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti