keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Aromikas kirsikkahillo

Koska tänä kesänä mansikan satokausi on hieman etuajassa, ajatukseni virittäytyivät hillojen tekoon jo kesäkuun puolella. Halusin kokeilla taas jotain erilaista, aiempina vuosina on tullut tehtyä mm. vaniljaisia hilloja ja mausteista raparperihilloa, perinteisten mansikka- ja kuningatarhillojen lisäksi. Mieleeni tuli, etten ole vielä koskaan tehnyt hilloa kirsikoista. Halusin mukaan taas jonkun pienen twistin ja Dansukkerin sivuilla ollut manteliliköörillä maustetun kirsikkahillon ohje vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Tarkoitus on, että maussa on vain hienostunut häivähdys mantelia, kirsikoiden tulee tietysti olla pääosassa.

Nyt jääkaapissa on viilenemässä vähän yli 4 purkkia ihanalta tuoksuvaa kirsikkahilloa ja huomenaamulla maistellaan!

1 kg kirsikoita
1 dl manteliliköriä
500g hillosokeria

Keitä ensin hillopurkit ja kannet tai desinfioi ne muutoin.

1. Pese kirsikat ja poista niistä kannat sekä kivet.
2. Kuumenna kirsikoita ja mantelilikööriä kattilassa. Kun höyryä alkaa nousta, lisää hillosokeri.
3. Keitä hiljalleen n. 15 minuttia, kuori välillä pinnalle muodostuvaa vaahtoa lusikalla pois.
4. Anna vielä seistä n. 15 min, sekoittele välillä, ja purkita huolella.

Kesän maut purkissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti