perjantai 7. kesäkuuta 2013

Terveelliset banaaniletut

Törmäsin Fit-lehteä lukiessani reseptiin, joka oli nimetty "Liikkujan letut". Toimittaja ylisti ohjeen maasta taivaisiin ja ihmetteli, miten näin terveellinen ja yksinkertainen voi olla niin hyvää. No, olihan tuota ohjetta sitten pakko kaiken hehkutuksen jälkeen testata, ja lopputulos kyllä yllätti positiivisesti minutkin! Ohje ansaitsee siis tulla kirjatuksi tännekin.

Näihin lettuihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: Banaania, kananmunia ja ripaus leivinjauhetta. Sekä tietysti hieman paistorasvaa (esim. rypsiöljyä). Halutessaan lettutaikinaa voi maustaa vaikkapa vaniljalla tai kanelilla.

Sopiva suhde on 2 kananmunaa yhtä banaania kohden. Edellä mainitusta annoksesta tulee n. 3 keskikokoista lettua. Ainekset soseutetaan sauvasekoittimella, lisätään ripaus leivinjauhetta ja paistetaan pannulla molemmin puolin.

Lopputuloksena ovat sopivan makeat ja kuohkeat, jenkkityyliset letut, jotka ovat myös loistava palautusherkku sporttailun jälkeen! Herkun tietysti kruunaa hillo ja/tai nokare vaniljajätskiä... ;)


Näistä letuista on vaikea saada kovin edustavaa kuvaa, mutta nämä eivät olekaan mitään juhlalettuja. Terveellisyys yhdistettynä hyvään makuun ajaa tässä tapauksessa ulkonäön ohi.

3 kommenttia: