Sain tänään kaksi kesäkuun alussa syntymäpäiviään viettänyttä ystävääni saman pöydän ääreen ja päätin juhlistaa tilaisuutta ja menneitä juhlapäiviä kesäisellä Brita-kakulla. Kakku tuli mieleeni kun näin sen ohjeen Mansikkamäen mainiossa blogissa. Lukijat kommentoivat, kuinka Brita-kakku on ehdoton osa kesää, joten ajattelin että täytyypä kokeilla. En nimittäin muista olinko itse koskaan ennen kyseistä kakkua edes maistanut. Lisäksi kakku on yksinkertainen ja nopea tehdä, mikä sopi päivän ohjelmaani oikein hyvin.
Brita-kakku koostuu kahdesta levystä, jotka laitetaan päällekkäin ja väliin tulee mansikkainen täyte. Taikinalevy kuorrutetaan marengilla ennen uuniin laittoa, mikä tuo kakkuun pientä hienostuneisuutta ja tekee pinnasta mukavan rapean. Tein kakun Mansikkamäen ohjeella.
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päällysmarenki
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja
Täyte
1 prk (250g) rahkaa
1/2 l mansikoita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset
vatkaten.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vatkaten taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4 .Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sen jälkeen sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
6. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelilastuja
päälle. Paista pohjaa 175 asteessa n.20 min, kunnes marenki on saanut
hieman väriä pintaan. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte.
7. Vatkaa kerma, lisää sekaan sokeri, rahka ja mansikat. Leikkaa pohja kahteen osaan levitä täyte toisen päälle ja nosta toinen levy
kanneksi.
Koristele kesäisesti ja tarjoa heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti