perjantai 21. kesäkuuta 2013

Pestopuustit

Tein mökillä juhannusaaton välipalaksi herkullisia pestopuusteja, jonka yksinkertaisen reseptin kehitin pääkopassani. Lopputulos vei kielen mennessään, joten näitä täytyy ehdottomasti tehdä uudestaan! Käytin leivonnassa Sunnuntain Rouheista sämpyläjauhoseosta, joka oli minusta todella hyvä sekoitus ja sämpylätaikinan ohjeen otin kyseisen jauhopussin kyljestä. Tosin tein annoksen puolikkaana ja siltikin puusteja tuli kaksi pellillistä. Epähuomiossa muistin puolittaa vain jauhojen ja veden määrän, joten sekä hiivaa että rasvaa tuli koko annoksen verran... Ehkäpä se olikin näiden salaisuus? Aivoni taitavat olla jo hyvin lomamoodilla... :) Alla ohje tämänpäiväisen sävellyksen mukaan.

Sämpylätaikina

2½ dl vettä
6-7 dl sämpyläjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl sokeria
½-1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia

Täytteet

pestoa
tuoretta rucolaa ja basilikaa
juustoraastetta

1. Sekoita sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää hiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita seos veteen.
3. Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinaa sekoittaen, kunnes se ei enää tartu sormiin.
4. Lisää margariini ja sekoita. Taikina saa jäädä aika löysäksi.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 minuuttia.

Kauli taikina isoksi levyksi, lisää tarpeen tullen jauhoja tässä vaiheessa. Jos käytössäsi on vain vähän tilaa, kuten mökillä, tee useampia pienempiä levyjä. Levitä levyn päälle ensin pestoa ja sen jälkeen runsaasti yrttejä. Lopuksi ripottele päälle tasaisesti juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa rullasta haluamasi kokoisia paloja ja asettele ne pellille. Paina keskelle vako, jolloin herkut saavat korvapuustimaisen muodon. Anna vielä kohota liinan alla n. 15 minuuttia.

Paista pestopuusteja 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti