Suklaaunelmia ja muita herkkuja on oma pieni keittiöpäiväkirjani ja reseptikokoelmani, josta toivottavasti on iloa muillekin. Blogista löytyy niin makeita kuin suolaisiakin ohjeita. Mukana on sekä yksinkertaisia reseptejä kiireiseen arkeen että monivaiheisempia herkkuja juhlavampiin hetkiin. Taidoiltani olen vielä melko noviisi, mutta intoa on sitäkin enemmän ja oppia ikä kaikki. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
sunnuntai 4. joulukuuta 2011
Glögi-taatelikakku
Tein pari päivää sitten joulumyyjäisiin glögi-taatelikakun Yhteishyvän ohjeella. Tätä kakkua ei tullut itse maistettua (paitsi taikinaa vähän... ), mutta sen verran hyvä tuoksu siitä lähti että uskon lopputuloksen olleen maukas. Kakku on helppo tehdä ja kuitenkin kuivakakkujen juhlavammasta päästä.
2 dl glögijuomaa
1 pss (250g) kuivattuja taatelipaloja
2,5 dl fariinisokeria
200g margariinia
3 kananmunaa
100g tummaa suklaata
1 pss (80 g) hasselpähkinärouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Voiteluun margariinia ja korppujauhoja.
1. Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes seos alkaa soseutua. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon rasva. Anna jäähtyä.
2. Riko kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen vatkaten.
3. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa mukaan.
4. Sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele ja korppujauhota n. 1,5 l kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 175 C uunin alatasolla vajaa tunti. Koristele tomusokerilla.
Kakku valmiina myyntipöydälle:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti