sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Glögi-taatelikakku


Tein pari päivää sitten joulumyyjäisiin glögi-taatelikakun Yhteishyvän ohjeella. Tätä kakkua ei tullut itse maistettua (paitsi taikinaa vähän... ), mutta sen verran hyvä tuoksu siitä lähti että uskon lopputuloksen olleen maukas. Kakku on helppo tehdä ja kuitenkin kuivakakkujen juhlavammasta päästä.

2 dl glögijuomaa

1 pss (250g) kuivattuja taatelipaloja

2,5 dl fariinisokeria

200g margariinia

3 kananmunaa

100g tummaa suklaata

1 pss (80 g) hasselpähkinärouhetta

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

Voiteluun margariinia ja korppujauhoja.

1. Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes seos alkaa soseutua. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon rasva. Anna jäähtyä.

2. Riko kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen vatkaten.

3. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa mukaan.

4. Sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele ja korppujauhota n. 1,5 l kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175 C uunin alatasolla vajaa tunti. Koristele tomusokerilla.



Kakku valmiina myyntipöydälle:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti