torstai 8. joulukuuta 2011

Piparkakkujen koristelukurssilla


Olin kollegani kanssa Confetin järjestämällä piparkakkujen koristelukurssilla. Kyseessä oli 1,5 tunnin pikaperehdytys Royal icing-kuorrutukseen, joka tunnetaan myös nimellä pikeeri. Royal icingilla piparkakut saa koristeltua huomattavasti kauniimmin ja tasaisemmin kuin kaupan valmiilla kuorrutteilla (tai edes itse tehdyllä perinteisellä tomusokerikuorrutteella).

Royal icingin ideana on, että ensin rajataan reunat paksummalla tahnalla, ja sen jälkeen keskiosa täytetään ohuemmalla kuorrutteella. Kuorrutetta ohennetaan lisäämällä siihen vettä. Kuorrutteen voi periaatteessa tehdä marenkijauheen sijaan kananmunanvalkuaista käyttäen, mutta marenkijauheen suuri etu on se, että kuorrute säilyy hyvänä useamman viikon.

Tässä perusohje paksuun Royal icing-kuorrutukseen (reunusta siis tällä ja lisää keskelle tulevaan kuorrutteeseen hieman vettä, ja sekoita kunnes koostumus on sopiva):

3 rkl marenkijauhetta

450 g tomusokeria

75 ml huoneenlämpöistä vettä

Mittaa kulhoon tomusokeri ja marenkijauhe. Sekoita ne kevyesti keskenään. Lisää vesi ja sekoita 7-10 minuuttia sähkövatkaimen keskinopeudella. Estääksesi kuorrutteen kuivuminen, peitä kulho heti kostealla liinalla ja säilö ilmatiiviiseen rasiaan (jos kuorrutat vasta myöhemmin).

Alla meidän kokeiluja kurssilta. Nämä ovat siis vasta erilaisia harjoitelmia!



Yllä olevassa kuvassa enkelin päälle on laitettu punaista glitteriä. Se ei siihen ollenkaan sovi, mutta piti silti testata! Sydämiä saa tehtyä hammastikun avulla.









Ja opettajan tekeleet.... Onpahan tavoitetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti