torstai 22. joulukuuta 2011

Manteliset karpalotryffelit


Tämä ohje tuli vastaan Kotiliettä selatessani. Nämä jouluiset tryffelit ovat helppoja tehdä ja niitä tulee kerralla paljon. Koristelua mukautin hieman.

n. 100 g kuivattuja karpaloita

150g mantelimassaa

150g valkoista suklaata

1 dl kermaa

Koristeluun: mantelirouhetta (itse käytin myös hasselpähkinärouhetta), valkosuklaata

Silppua karpalot ja raasta mantelimassa sekä suklaa. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna vielä, jotta suklaa sulaa hyvin sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella ja laita se jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi. Pyörittele sitten taikinasta pieniä palloja ja kasta jokainen pallo valkosuklaaseen. Kieritä pallot vielä mantelirouheessa. Laita jääkaappiin jähmettymään ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti