sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vuohenjuustopiiraat


Leivoin lauantain vieraille vuohenjuustopiiraita, jotka ovat helppoja tehdä ja kivoja tarjota esim. salaatin kanssa.

Ohje:

n. 3,5-6 dl vehnäjauhoja/sämpyläjauhoja tms., määrä riippuu siitä laitatko taikinaan juustoraastetta vai et

(n. 2dl juustoraastetta)

2 tl leivinjauhetta

50 g margariinia

1 kermaviili

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva + kermaviili. Kermaviilin laitettuasi sekoita enää vähän, ettei taikinasta tule sitkeää. Taikinan pitäisi olla pehmeää ja vähän haurasta, mutta kuitenkin kaulittavaa. Kauli taikinasta varovasti pieniä levyjä ja tee taikinapyörällä soikion muotoisia paloja. Laita vuohenjuustoa toiselle puolelle ja paina toinen puoli päälle. Painele reuna hyvin kiinni. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225C n. 12-14 min, piiraiden koosta riippuen.

Ensi kerralla sivelen vielä vuohenjuuston alle pestoa, vaikka hyviä olivat ilmankin. Yksi ihana täyteyhdistelmä voisi myös olla mozzarella, pesto ja tomaatti.



Jälkilisäys: Kokeilin heti seuraavana päivänä samaa ohjetta uudelleen, mutta laitoin täytteeksi kanafileen paloja, pestoa, ja tomaattia. Hyvää tuli! Tosi kätevä lounas mukaan otettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti